Blogg

Blogg

Siste Nytt

Korte omtaler om hva vi har vært med på

Forsvaretsdag på Kristiansten Festning

Siste nytt!Posted by Maja 13 May, 2014 16:12
I helgen markerte forsvaret at det var 200 år siden Norge fikk egen grunnlov, og vi i Nordenfieldske Grenader Compagnie var selvsagt til stede.

Som tidligere år, satte vi opp telt på indre festning, og noen av oss benyttet oss av muligheten til å sove i telt.


Enda kan vi merke at sommeren ikke har ankommet Trøndelag, men kler man seg godt er det ingen problemer med å sove ute. Flere av oss liker å ha muligheten til å tilbringe tid ute, og det er alltid god stemning rundt leirbålet om kveldene.
Fredagskvelden brukte vi til å grille, og det er ikke uvanlig at noen setter i gang og får andre med på litt allsang.

Selve hovedaktiviteten vår foregikk på lørdag. Vår oppgave var å ha en leir med aktiviteter, som blant annet excersiis. Dagen vår startet med flaggheising, og for oss var det svært gledelig å henge opp vårt nye flagg, som Lars Erik og Sigfrid hadde laget til oss.


Selv om dagen gikk med på excersiis og øvrig leirliv, fikk de fleste av oss likevel med seg utstillingen til forsvaret som foregikk på den ytre delen av festningen.

Som vanlig har vi kost oss, og vi viser igjen at dette er en hobby for hele familien ved at to barn sov over sammen oss i leir, og brukte lørdagen sammen med oss.
I tillegg har vi fått trening alle mann (inklusive kvinne(r) og barn) og fått svidd av litt krutt når vi har skutt salutt.Takk til alle som har vært med på å bidra til at dette skulle bli nok et godt arrangement!  • Comments(1)//blogg.grenader.no/#post0